Iedere donderdag hebben we een kookmiddag op Lumiar. De kinderen wilden graazg een keer patat bakken. Maar hoe maak je eigenlijk patat?

In de onderstaande foto’s kun je zien hoe de oudste kinderen patat hebben gemaakt voor beide groepen en voor de coaches. Eerst worden de aardappels worden eerst geschild, dan worden ze in een pan met water gedaan en gewassen. De aardappels worden in reepjes gesneden en gebakken. Wat ziet het er lekker uit! De kinderen hebben er van gesmuld. Zelfs de kinderen die niet van patat houden, vonden het wel erg lekker!!!

Naast het patat bakken hebben we zelf ook mayonaise gemaakt. Je hebt hiervoor nodig: een ei, dijonmosterd, wijnazijn, zout, zonnebloemolie en olijfolie. Een hoop producten voor een sausje! Het ei wordt gesplitst. Dit doe je door het eiwit te scheiden van het eigeel. Het eigeel heb je nodig. Mixen maar! Het was erg leuk om het zelf te maken. Nooit gedaan, dus voor ons een hele uitvinding!

De bordjes staan klaar. Aan tafel en eet smakelijk!!!