Aanmelden bij Lumiar

“The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.” – Alan Watts

Geloof je ook in onze idealen en wil je je kind(eren) graag aanmelden? Omdat we het belangrijk vinden dat je kind(eren) bij Lumiar goed tot hun recht komen hanteren we een zorgvuldig aannamebeleid. Graag informeren we je over de stappen die we samen doorlopen voor we tot een definitieve plaatsing overgaan.

Wil je je aanmelden bij Lumiar Petites? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Kennismaken
We starten met een kennismaking tussen ouder(s), de leerkracht(en) en/of het bestuur. Tijdens dit persoonlijke gesprek bespreken we jullie wensen en verwachtingen, het kind en zijn/haar behoeften en hoe wij als Lumiar werken.

Kijken
Als het kennismakingsgesprek heeft uitgewezen dat Lumiar een goede school kan zijn voor je kind(eren), is het een mooi moment om geheel vrijblijvend te komen kijken samen met je kind(eren). Dit heeft als doel dat het kind op een ontspannen manier kennis kan maken met de leerkracht(en), de andere kinderen, de school en vooral de democratische manier van leren. Tijdens het ‘kijken’ doet het kind vaak al snel mee met de rest, en geniet je als ouder(s) van een lekkere kop koffie of thee terwijl je met eigen ogen kunt zien hoe je kind het ervaart.

Wennen
Als jij en je kind(eren) enthousiast zijn na het kijken, kan besloten worden tot een proefperiode. Wij hanteren een eerste wenperiode van 5 dagen, verdeeld over alle weekdagen in een periode van maximaal 2 weken. De sfeer op school en de (sociale en fysieke) veiligheid zijn essentiële voorwaarden voor het natuurlijk leren op Lumiar. Wij vinden het dan ook belangrijk dat nieuwe leerlingen op een natuurlijke manier worden opgenomen in de groep. Iedere leerling went op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. De wenperiode wordt daarom altijd in overleg ingevuld. De wenperiode eindigt met een evaluatiegesprek waarbij wordt besproken of je kind definitief op Lumiar kan worden ingeschreven. Mocht er extra zorg nodig zijn bespreken we met je of en in welke vorm wij dit kunnen bieden. Aan de 5-daagse wenperiode zijn kosten verbonden, die tevens de inschrijfkosten dekken.

Starten!
Is het een match, dan kan je kind bij ons starten! Bij Lumiar kunnen kinderen tussentijds instromen. Om je definitief in te kunnen schrijven krijg je van ons de benodigde formulieren. Wil je je kind(eren) alvast voorinschrijven kun je dat hier doen.