Kleine groepen, meer aandacht

Lumiar Petites is een unieke en kleinschalige kinderopvang. Dat betekent dat er maar voor een beperkt aantal kinderen plek is. We houden onze groepen zo klein mogelijk, en dat doen we bewust. Zo kunnen we meer aandacht garanderen voor elk individueel kind.

Drie programma’s
Omdat peuters en kleuters snel maar ook in verschillende tempo’s ontwikkelen bieden we drie programma’s: Halve dagen van 5,5 uur en Hele dagen voor kinderen die wat meer uitdaging vragen, en een extra schakeljaartje voor kinderen die al 4 jaar zijn en nog een beetje ‘te klein’ zijn voor de basisschool. Uiteraard wordt bij alle programma’s veel (buiten) gespeeld en kinderen leren dan ook uitsluitend spelenderwijs

Lumiar Petites Halve dagen programma
Vind je een halve dag opvang wel genoeg voor jouw kind? Dan kun je gemakkelijk een dagdeel bij Lumiar kiezen. Je kunt kiezen voor de ochtend van 8:00 tot 13:30 uur of voor de middag van 13:00 tot 18:30 uur. In alle gevallen lunchen de kinderen mee (we lunchen om circa 13:00 uur). ‘s Avonds kan je kind ook een warme maaltijd krijgen.
Ietsje eerder beginnen of ietsje later ophalen? In overleg is er veel mogelijk.

Lumiar Petites Hele dag programma
Meer opvang nodig? Dat kan met ons Hele dag programma!

Alle kinderen tot maximaal 4 jaar kunnen meedoen met dit programma. Dagen starten vanaf 08:00 uur en eindigen om 18:30 uur. Ietsje eerder beginnen of ietsje later ophalen? In overleg is er veel mogelijk.

4 jaar, en dan?
Vanaf de leeftijd van 5 jaar zijn kinderen pas leerplichtig en moeten ze op een basisschool worden ingeschreven. Daarom kunnen kinderen een extra jaar op Lumiar Petites blijven. Wij hebben voor deze kleinste kleuters een speciale schakelgroep: Lumiar Grandes Petites. Met dit programma de kinderen moeiteloos doorstromen naar onze Lumiar basisschool, maar uiteraard ook andere basisscholen.

Lees verder over onze kosten of als je je kind wil aanmelden.