Lumiar Petites, een plek waar je mag voelen, ruiken, proeven, horen en kijken

“And at the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy, and your eyes sparkling.” – Anonymous 

Lumiar Petites: kinderopvang van Lumiar, voor kleintjes tot 5 jaar
Een van de onderdelen van onze brede school is Lumiar Petites. Lumiar Petites is een uniek en kleinschalig kinderdagverblijf voor kinderen tot maximaal 5 jaar.
We werken hiervoor nauw samen met Het Fantaziehuis, een creatief en kunstzinnige kinderopvangorganisatie uit Utrecht, die inmiddels ruimschoots haar sporen heeft verdiend. Kijk vooral op hun site om meer te weten te komen over hoe ook wij hier werken in de dagelijkse praktijk.

Er is nog plek in ons kinderdagverblijf! Bel voor een rondleiding of voor verdere vragen; 06 – 3322 33 60. Of mail naar info@lumiar.nl.

proberenTjuri in de tuin hurkend bloem peuterDSC_6020

De natuur in
In ons kinderdagverblijf draait het in de eerste plaats om goede, zorgzame en liefdevolle opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. We willen graag dat kinderen en ouders zich veilig en welkom voelen. Maar we investeren niet alleen in goede zorg en gekwalificeerd personeel. We bieden vooral ook een inspirerende omgeving.

Spelen, ontdekken en stimuleren van zintuigen… de eigen, unieke ontwikkeling van het kind staat centraal binnen ons kinderdagverblijf. We bieden kinderen een huiselijke, warme en creatieve omgeving waarin gewerkt wordt met diverse vormen, materialen en voorwerpen. Hoe voelt en ruikt rozemarijn? Wat zijn harde voorwerpen? En wat kun je allemaal doen met pasta? Kan je van een kartonnen doos iets heel anders maken? En wat voor geluid maakt water?

De ontwikkelingsgerichte aanpak beperkt zich niet tot een activiteiten aanbod, maar is onderdeel van de dagelijkse zorg. Het verschonen van een baby bijvoorbeeld is voor ons een speel- en aandachtsmoment. Niet slechts een praktische handeling, maar ook een moment om bijvoorbeeld de voetjes te masseren.

De kinderen van Lumiar Petites spelen veel buiten en komen daardoor veel in aanraking met de natuur. Dat is een bewuste keuze. Buiten spelen is gezond voor lijf en leden. We zijn er van overtuigd dat kinderen die buiten spelen meer zelfredzaam zijn en meer ‘echt’ verantwoordelijk. Dat zijn belangrijke waarden voor de rest van hun leven.

Flexibele opvang en unieke programma’s voor elk kind
Lumiar is een combinatie van een bijzondere kinderopvang en een school, waarbij de kinderen zich op een veilige en gezonde manier op motorisch, sociaal, emotioneel, taalkundig en cognitief vlak ontwikkelen. Voor ons is elk kind uniek, met een eigen karakter en een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen. 

We hebben een groep voor de kleinsten en een groep met de grotere kinderen, zodat elk kind optimaal tot zijn recht komt en in zijn of haar eigen tempo op alle gebieden kan ontwikkelen.

Uniek in Nederland is de mogelijkheid om bij ons naar de opvang te komen voor kinderen die al 4 jaar zijn, maar voor wie het bijvoorbeeld fijn is om nog wat langer in een inspirerende en knusse omgeving te zijn: bij Lumiar Grandes Petites kun je tot je 5e verjaardag in onze oudste groep meedoen! Zo ervaart je kind de overgang naar de basisschool veel natuurlijker en groeit het er echt naar toe.

Meer informatie?
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie, bijvoorbeeld over onze aanmeldprocedure of de kosten? Neem dan gerust contact met ons op! Voor meer informatie over het concept van Lumiar kun je onze veelgestelde vragen raadplegen.
Natuurlijk kun je ook vrijblijvend een keer komen kijken, of je kind direct inschrijven bij Lumiar Petites.

Lumiar Petites is een onderdeel van Brede School Lumiar en sluit in haar uitgangspunten aan bij de basisschool van Lumiar. Uiteraard hanteren we een aangepast pedagogisch beleid voor Lumiar Petites, dat je hier volledig kunt inzien.
Je bent niet verplicht om je kind door te laten stromen naar onze basisschool, je kunt gewoon kiezen voor de plek waarvan jij denkt dat deze het allerbeste is voor je kind.

Lumiar Petites is aangesloten bij de Brancheorganisatie Kinderopvang.