De bedenkers van Lumiar

“You must be the change you wish to see in the world.” – Mahatma Gandhi

Lumiar is opgericht en ‘bedacht’ door drie mensen. Zij werkten dag en nacht, met liefde en plezier, om de droom die Lumiar heet waar te maken. Eerst alleen, maar al snel gelukkig met steeds meer enthousiaste mensen. Graag stellen wij ze aan jullie voor:

Seth van der Meer

Seth van der Meer 
Seth heeft het onderwijs met de paplepel ingegoten gekregen. Zowel omdat zowel zijn opa als moeder onderwijzers waren, maar ook zelf is hij een product van onderwijsvernieuwende scholen zoals de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven en het Montessori Lyceum Herman Jordan in Zeist. Seth is ondernemer en hij richtte samen met Lianne en Josee Lumiar op. Seth is voorzitter van het bestuur van Lumiar.
Meer informatie over Seth op LinkedIn.

 

Lianne Desmet
Lianne is moeder van twee jongens en verbaasde zich over het onderwijs waar haar jonge kinderen aan deelnamen. Zij vroeg zich af: “Waarom stimuleren we onze kinderen tot hun vierde jaar om te lopen, te praten, zich te ontwikkelen en de wereld te ontdekken, om ze vervolgens af te remmen en ze verplichten om stil te zitten in een klas, om mee te moeten in het tempo van de rest? Waarom is er geen onderwijs dat zich aanpast aan het kind, in plaats van andersom?” Om die reden vond zij dat het anders moest en richtte samen met Seth en Josee Lumiar op, geïnspireerd door het gedachtegoed van Ricardo Semler en Sir Ken Robinson. Lianne is inmiddels niet meer betrokken bij Lumiar.
Meer informatie over Lianne op LinkedIn.

Josee Hendriks
Josee is vanaf het begin betrokken geweest bij de vorming van Lumiar. Met haar 37 jaar ervaring in het vernieuwingsonderwijs, heeft zij een belangrijk fundament gelegd waarop het hele team kan bouwen. Josee heeft haar functie als bestuurslid en algemeen directeur inmiddels neergelegd, en heeft nu nog een adviesfunctie voor de verschillende leerkrachten. Ter ondersteuning is zij nog een aantal ochtenden in de week aanwezig binnen de school. Josee is een van de belangrijkste grondleggers en bewakers van de Lumiar-visie.