Schakelgroep Lumiar Grandes Petites

“Gras gaat heus niet sneller groeien, als je eraan trekt.” – Anonymous

Unieke schakelgroep voor kleuters tot 5 jaar
De overgang van kinderen die vanuit de kinderopvang naar de basisschool gaan is soms te groot en/of niet goed getimed. Sommige kinderen kunnen al eerder aan ‘school’ toe zijn, maar andere kinderen zijn op hun vierde nog lekker bezig met ontdekken en spelen en vinden de overgang erg groot. Het geforceerd op je vierde verjaardag starten op de basisschool kan voor sommige kinderen veel stress en daardoor bijvoorbeeld zindelijkheidsproblemen geven. Dat komt omdat een kind vaak meerdere ‘leeftijden’ heeft, en daardoor op zijn vierde een sociaal-emotionele leeftijd van 3 heeft en een cognitieve leeftijd van bijna 5. Geen enkel kind is hetzelfde, daarom is het voor de meeste kinderen van vier nog net even te vroeg om naar school te gaan. Voor die kinderen is er de schakelgroep van Lumiar Grandes Petites.

Lumiar Grandes Petites: voor de grote kleintjes
Lumiar Grandes Petites biedt een unieke schakelgroep voor kinderen tussen de 4 tot maximaal 5 jaar. In hetzelfde gebouw als de Lumiarschool met af en toe overlappende activiteiten ontstaat zo voor kinderen in de kleuterleeftijd een veel natuurlijkere overgang van het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal naar school. En omdat Lumiar zelf al geen traditionele basisschool is, maar juist veel aandacht heeft voor spelen, expressie en buitenactiviteiten, biedt Lumiar veel aansluiting voor deze kleine kinderen: ze wennen zonder het te beseffen en zonder het ‘groot’ te maken. Kinderen maken daarmee een geruisloze overstap die veel rustiger is en tegemoetkomt aan de individuele ontwikkeling van het kind.

Kinderopvangtoeslag voor de dagopvang
De schakelgroep van Lumiar Grandes Petites valt voor de kinderopvangtoeslag onder de regeling van dagopvang, mits je kind nog niet is ingeschreven op een basisschool is ingeschreven. De kosten zijn daardoor grotendeels terug te vragen via de kinderopvangtoeslag. Kinderen kunnen net zoals bij de Lumiarschool 5 hele dagen per week naar Lumiar Grandes Petites komen. De minimale aanwezigheid is 4 ochtenden, inclusief gezamenlijke lunch.

Lage tarieven
Wij rekenen met het door de Belastingdienst vastgestelde maximaal te vergoeden uurtarief van € 6,89 (2016). Wij geven flinke kortingen op de totaal af te nemen uren, zodat het voor zoveel mogelijk kinderen toegankelijk kan worden. Lumiar heeft geen winstoogmerk en verleent de diensten op basis van kostprijzen. Klik hier voor de tarieven Lumiar Grandes Petites 2016.

Wil je je kind inschrijven of op de wachtlijst plaatsen? Dat kan hier.