Groep Lumiar Grandes Petites

“Gras gaat heus niet sneller groeien, als je eraan trekt.” – Anonymous

Unieke groep voor kleuters van 3 tot 5 jaar
De overgang van kinderen die vanuit de kinderopvang naar de basisschool gaan, blijkt voor sommige kinderen soms te groot en/of niet helemaal goed getimed. Sommige kinderen kunnen al eerder aan ‘school’ toe zijn, maar andere kinderen zijn op hun vierde nog lekker bezig met ontdekken en spelen en vinden de overgang erg groot. Het geforceerd op je vierde verjaardag starten op de basisschool kan sommige kinderen stress geven. Een kind heeft vaak meerdere ‘leeftijden’, en kan daardoor op zijn vierde een sociaal-emotionele leeftijd van 3 jaar hebben en een cognitieve leeftijd van bijna 5 jaar. Geen enkel kind is hetzelfde, daarom is het voor sommige kinderen van vier nog net even te vroeg om naar school te gaan. Voor die kinderen is er nu de groep van Lumiar Grandes Petites.

Lumiar Grandes Petites: voor de grote kleintjes
Lumiar Grandes Petites biedt een unieke groep voor kinderen tussen de 3 tot maximaal 5 jaar. In hetzelfde gebouw als de Lumiarschool, met af en toe overlappende activiteiten en samenwerken, ontstaat zo voor kinderen in de oudste groep een veel natuurlijkere overgang van het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal naar school. En omdat Lumiar zelf al geen traditionele basisschool is, maar juist veel aandacht heeft voor spelen, expressie en buitenactiviteiten, biedt Lumiar aansluiting voor deze kleine kinderen: ze wennen zonder het te beseffen en zonder het ‘groot’ te maken. Kinderen maken daarmee een geruisloze overstap die veel rustiger is en tegemoetkomt aan de individuele ontwikkeling van het kind. Dat kan bij de school van Lumiar zijn, maar natuurlijk ook op iedere andere basisschool.

Kinderopvangtoeslag voor de dagopvang
De groep van Lumiar Grandes Petites valt voor de kinderopvangtoeslag onder de regeling van dagopvang, mits je kind nog niet is ingeschreven op een basisschool. De kosten zijn daardoor grotendeels terug te vragen via de kinderopvangtoeslag.

Tarieven
Wij rekenen voor 2018 een bruto uurtarief van € 7,79. Via de website van de Belastingdienst kun je uitrekenen wat je netto kwijt bent aan onze kinderopvang.
We zijn open van 7.30 tot 18.30 uur, 52 weken per jaar.

Wil je je kind inschrijven of op de wachtlijst plaatsen? Dat kan hier.