De kosten van de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang vallen binnen de Wet Kinderopvang. Je komt dus in aanmerking voor de ‘Kinderopvangtoeslag’ van de belastingdienst. Deze toeslag is afhankelijk van het gezinsinkomen: ouders met een laag inkomen betalen minder en ouders met een gemiddeld of hoger inkomen betalen wat meer.

Wat je uiteindelijk netto betaalt voor kinderopvang hangt dus af van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die je ontvangt. De hoogte van de toeslag is weer afhankelijk van het aantal kinderen dat gebruik maakt van de opvang, van je belastbaar inkomen en het aantal uren dat je werkzaam bent.

Op www.toeslagen.nl kun je hier ook meer over lezen en ook meteen uitrekenen wat jouw netto bedrag zal worden voor de opvang van je kind(eren).

Tarieven buitenschoolse opvang 2021

Buitenschoolse opvang is standaard van 14.30 uur tot 18.30 uur en 52 weken per jaar geopend.

Het bruto uurtarief is € 7,66.

Tarieven buitenschoolse opvang in combinatie met school

Tarieven buitenschoolse opvang
Als particuliere school, zullen wij op een andere manier het onderwijs moeten financieren, dan onderwijs dat door de overheid is bekostigd. Om de school zo laagdrempelig mogelijk te maken vragen wij een maandelijkse ouderbijdrage. Tevens neemt elke ouder standaard Bso af. Bso en school lopen naadloos in elkaar over en zijn geïntegreerd, wij gaan uit van een doorlopende ontwikkelingslijn. Ieder kind kan zo vijf dagen in de week tussen 8.15 uur en 18.30 uur terecht op school en bso, al naar gelang behoefte. De kosten van de opvang zijn onderdeel van de totale kosten. De totale kosten zijn voor elk kind hetzelfde, ongeacht hoeveel gebruik er van de Bso wordt gemaakt. De schoolkosten van Lumiar bestaan dus altijd uit kosten voor de Bso + de maandelijkse ouderbijdrage.

De vaste kosten van de Bso bedraagt € 7,66 bruto per uur (tarief 2021). Je kunt voor deze kosten kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst aanvragen. Hierdoor worden je maandelijkse netto kosten een stuk lager. Om voor de kinderopvangtoeslag in aanmerking te komen gelden een aantal regels. De hoogte van je tegemoetkoming is afhankelijk van het inkomen van jou en je (eventuele) partner en de hoeveelheid uren die je/jullie werken.
Je vindt de informatie via www.toeslagen.nl. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over de hoeveelheid uren waar je recht op zou kunnen je hebben. Het registratienummer van onze school is 2029.98.794. Wil je een indruk krijgen van het percentage van de kosten die je vergoed kunt krijgen? Dan kun je op de website van de Belastingdienst een proefberekening maken.

Ouderbijdrage
We vragen maandelijks een vaste ouderbijdrage. Dit betreft € 75,– per maand per kind. Deze ouderbijdrage besteden we aan gastdocenten/vakspecialisten, onderwijsontwikkeling, fruit/groente, uitstapjes en materialen.

Rekentool netto BSO kosten (excl. school)

De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub....